Jalokivet ja gemmologipalvelut

Diplomi-Gemmologi F.G.A. on Britannian Gemmologisen Seuran (Gemmological Association of Great Britain) järjestämä ja valvoma, maailmalla tunnettu ja arvostettu, jalokivialan tutkinto.

Sopivaa kiveä valittaessa ulkonäköseikkojen lisäksi ratkaisevia tekijöitä ovat kiven hinta ja laatu (väri, loisto, puhtaus ja hionta) sekä sen soveltuvuus käyttötarkoitukseensa. Asiantunteva gemmologi osaa kertoa kattavasti eri vaihtoehdoista, niiden hyvistä ja huonoista puolista. Etenkin kalliimpaa kiveä hankittaessa gemmologin asiantuntemus takaa onnistuneen valinnan. Läheskään aina kultasepän tai myyjän kivitietous ei ole riittävällä tasolla, eikä hänellä ole käytössään tarvittavia laitteita ja tutkimusmenetelmiä kivien aitouden ja laadun varmistamiseksi.

Nykyisin jalokivimarkkinoilla liikkuu äärimmäisen taidokkaita synteettisesti valmistettuja kiviä, ja jalokivien ulkonäköä parannellaan usein erilaisin käsittelyin, joiden tunnistaminen ilman asianmukaista laitteistoa ja tietämystä on mahdotonta. Pysyäkseen ajan tasalla alati muuttuvalla jalokivialalla gemmologin on jatkuvasti kehitettävä osaamistaan seuraamalla tarkoin alan julkaisuja ja hankkimalla tutkittavakseen uusin menetelmin luotuja synteettisiä tai uusimpien käsittelyjen läpikäymiä jalokiviä. Gemmologin asiantuntemuksella voin taata että asiakkaan ostama kivi on sitä mitä pitikin.

Korupaja Kultainen Kuu tarjoaa myös jalokivien tutkimusta ja arviointia sekä yrityksille että yksityisasiakkaille.

Timanttitarinaa
Linkkejä


PROTO - Pohjois-Suomen Taideteolliset Suunnittelijat Ry
Gemological Institute of America
Gemmological Association of Great Britain
Timanttitietoa

etusivu
yhteystiedot
materiaalit
sormukset
korut, lahjaesineet
pajakauppa
korjaus, uudistus

jalokivet ja
gemmologipalvelut

kuvat © Petri Tuovinen | sivut: A. Tikka